top of page

Allmänna villkor

Allmänt

Vi som tillhandahåller sajten www.dansklader-freestyle.se är Nataliia Gres med org nr 870220-2840

Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses Danskläder Freestyle.

 

För att kunna registrera ett användarkonto hos oss eller för att kunna köpa produkt(er)

genom vår sajt måste du vara 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande, vi hänvisar till Föräldrabalken.

 

Genom köp av produkt(er) ur vårt sortiment, registrering av användarkonto hos oss, användande av några av våra tjänster på vår sajt godkänner du våra vid var tid gällande Allmänna villkor och intygar därmed att de uppgifter som du lämnar om dig själv är riktiga.

 

Vi har rätt att ensidigt ändra dessa Allmänna villkor och de eventuella förändringar som vi gör träder i kraft tidigast 30 dagar efter det att de justerade villkoren har gjorts tillgängliga på vår sajt.

 

Företagsinformation

Telefon:

0725 48 67 48

Öppettider:

Måndag–Fredag 10.00–20.00.

Söndag 10.00–21.00

Organisationsnummer:

870220-2840

E-postadress:

info@dansklader-freestyle.se

 

Priser och avgifter

Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. I alla priser ingår moms om 25 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser och avgifter med motsvarande belopp.

 

Då olika skärmar och individuella skärminställningar påverkar färgåtergivning kan vi inte garantera att färgnyanserna på varorna stämmer överens med de bilder som visas när du som konsument besöker vår nätbutik. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

 

Våra avgifter för närvarande

Fri frakt gäller för beställningar över 1000 kr efter avdrag för ev. rabatter.

För beställningar mellan 1 kr – 999 kr är fraktkostnaden 55-63 kr.

 

Fraktavgift baseras på ordersumman efter

avdragen rabatt.

 

Betalsätt

 

Fakturabetalning  – betala direkt i kassan på Dansklader-freestyle.se

 

Länkar

På Dansklader-freestyle.se finns det länkar till andra webbplatser. Vi länkar bara till webbplatser som vi tror kan innehålla intressant information, men ansvarar inte för innehållet på dessa webbplatser.

Produktbilder

De färger som visas på Dansklader-freestyle.se kan skilja sig något från verkligheten eftersom det beror på inställningarna i din dator.

 

Ångerrätt

Du har rätt att exempelvis öppna förpackningen och prova den vara som du köpt och om du inte är nöjd med ditt köp har du 14 dagars ångerrätt från den dag du mottog varan. För att utnyttja din ångerrätt fyller du i retursedeln som finns med i ditt paket och anger vad du returnerar. Det finns också ett standardformulär för att utöva ångerrätten på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) som du kan använda dig av. Vi ber dig att om möjligt returnera din vara i

originalförpackningen som postpaket eller brev. Vid retur tillkommer avgift för returavgift som för närvarande är 63 kr för normalpaket.

 

Väljer du att returnera hela din order betalar vi tillbaka det du betalat inklusive fraktavgiften för Normalpaket. Leveranskostnader som överstiger fraktavgiften för Normalpaket och som

beror på ditt val av leveransmetod återbetalas inte. Återbetalning görs så snart som möjligt och senast inom 14 dagar från att vi mottagit ditt meddelande om att du vill utnyttja din ångerrätt. Notera att vi inte står för kostnaden för returfrakt. Om din hantering av varan inneburit en värdeminskning av densamma kommer vi att göra ett avdrag med ett belopp motsvarande denna värdeminskning. Väljer du att returnera endast en del av din order betalar vi inte tillbaka eventuella avgifter för express-, frakt- och returfraktsavgift vilket beror på att avgifterna är samma oavsett hur många varor du beställt.

 

Om du har frågor angående din ångerrätt, kontakta oss på telefonnummer 0725 48 67 48 e-post info@dansklader-freestyle.se

 

 

Bytesrätt

Vid byte, reklamation eller retur, står du för transportrisken. Du som kund ansvarar för att försändelsen inte är skadad innan du tar emot och kvitterar leveransen. Spara alltid följesedeln/returfraktsedeln tills returen är avklarad. Har du begärt byte av vara i samband med din retur och varan/varorna finns i lager sker leverans av dina bytesvaror inom 7 - 10 dagar från att vi mottagit din vara. Vid eventuellt byte av din vara till annan färg eller storlek betalar du returfrakt enligt prislistan som anges ovan. Är varan felaktig eller felexpedierad står vi för returfrakten.

 

Reklamation

Konsumentköplagen ger dig rätt att reklamera en vara inom tre år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Om du tar emot en vara som det är något fel på vill vi att du så snart som möjligt kontaktar oss  via e-post info@dansklader-freestyle.se.

Observera att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet "inom skälig tid" efter det att du upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader från det att du upptäckt felet har du reklamerat inom skälig tid. Om du, efter att ha varit i kontakt med oss, ska skicka tillbaka varan ska varan skickas till den adress som anges på retursedeln som följde med försändelsen. Se mer under rubriken ”Så här returnerar du” nedan. När vi mottagit den vara som d u vill reklamera kommer vi att ta ställning till om det rör sig om ett fel på varan. Om

det rör sig om ett fel kommer vi att ersätta dig så snart som möjligt och inte senare än inom 14 dagar från det att vi mottog varan från dig. Vid godkänd reklamation står vi för frakt och omkostnader kring varan du har reklamerat. När du valt betalsätt betalkort återförs summan till det konto som

betalningen gjorts ifrån.

 

Outlösta paket

Vi debiterar en avgift för försändelser som inte hämtas ut motsvarande de faktiska kostnaderna för

returfrakt, fraktavgift samt hantering enligt prislistan som anges ovan.

 

Så här returnerar du

För att returnera en försändelse ska du fylla i den retursedel som finns med i din försändelse med uppgift om vad du returnerar. Vid byte bokar du ny vara på hemsidan. Vidare ska du använda dig av etiketten Return Drop Off.

Vänligen bifoga retursedeln i din returförsändelse och emballera sedan returförsändelsen innan du

returnerar varorna.

 

Återbetalning

På vilket sätt återbetalning sker beror på hur du valt att betala din vara. Nedan följer information om

återbetalning avseende respektive betalsätt.

 

Beloppet betalas tillbaka till samma kontonummer som pengarna drogs ifrån.

 

Leveranser

För detaljerad information om leveranssätt, leveranstid etc., se följande länk Leveransinformation. Vid leveransförsening av väsentlig betydelse kan köpet hävas.

 

Leveranssätt

Du har fyra olika leveranssätt att välja mellan, vilka framgår nedan. Alla tidsramar gäller om varan finns tillgänligt på lagret.

 

Hämta på dansskolan Magic Dans, Mölndals Dansskola.

Ange vid beställning

 

Postnord:

Om du väljer Postnord  tar det ca en vecka innan du får ditt paket. Du meddelas via SMS eller brev när paketet kommit fram till aktuellt leveransställe.

 

Tvister

Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Vi följer alltid deras rekommendationer. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats:

http://ec.europa.eu/odr.

 

För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka

Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

 

Support och tillgänglighet

Vi besvarar frågor via e-post inom 48 timmar från det att vi mottagit aktuell förfrågan. Tidsgarantin gäller dock endast förfrågningar som avser faktiska köp och beställningar samt under vardagar. I de fall vi inte lever upp till tidsgarantin ser vi till att inom 48 timmar meddela kund om fördröjningen och orsaken till denna.

 

Garantier och service

Krossgaranti

För frågor eller anmälan av transportskadat gods vänligen kontakta oss via e-post info@dansklader-freestyle.se

 

Övrigt

Skicka inga förskott.

Vi ansvarar inte för pengar, checkar och frimärken som skickas i brev.

 

Bedrägeri

Vi polisanmäler alla bedrägerier och dataintrång samt försök till sådana. Vi förbehåller oss rätten att neka eller häva ditt köp i det fall vi har skäl att misstänka bedrägerier, dataintrång och/eller annan sorts missbruk av vår sajt.

 

Force majeure

Vi är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt dessa Allmänna villkor, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och mständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.

 

Integritetspolicy

Danskläder Freestyle arbetar för att säkerställa att din integritet skyddas vid din användning av våra tjänster. Vi har därför en policy som fastställer hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas. Håll dig uppdaterad om eventuella förändringar av denna integritetspolicy genom att besöka vår webbplats.

Denna integritetspolicy gäller endast Danskläder Freestyle’s kunder och användare av våra onlinetjänster.

 

Personuppgifter

Danskläder Freestyle är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med PuL, personuppgiftslagen (1998:204), som är den svenska implementeringen av EU:s dataskyddsdirektiv (95/46/EG).

De uppgifter som vi samlar in från dig lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EES. All sådan överföring av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning.

Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar, kontaktar vår kundtjänst eller deltar i tävlingar. De personuppgifter som du skickar till oss kan till exempel omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Dessutom kan vi samla in vissa personuppgifter från externa källor, t.ex. kreditupplysningar och adressuppdateringar.

Du har rätt att när som helst (gratis en gång om året) begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan inte radera dina uppgifter då det föreligger ett lagstadagat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda skulder. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda uppgifterna för marknadsföringsändamål.

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför Danskläder Freestyle. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovannämnda tjänster till dig, t.ex. speditörer i samband med leverans av varor, mediebyråer för distribution av nyhetsbrev och kreditupplysnings- eller inkassobyråer för kreditupplysningskontroller, identitetskontroller och indrivning av fordran.

Logo Round black big.png
bottom of page